Банята е тази част от дома, която най-добре издава докъде стигат желанието и уменията за стилен интериор, но за съжаление и бюджетът, отделен за неговото постигане. Пищната визия е мечта за мнозина, но в най-честия случай именно банята е помещението, при което се опитваме да спестим от средствата си и прибягваме до по-семпли решения. Добрата новина е, че всъщност не е необходим безумен бюджет за постигането на този стил, а добра идея и подходящ подбор на материали и мебели. Затова ние сме насреща с всичките си познания и съвети, за да стане мечтаната от вас баня реалност.

  1. Декор от златни нишки

Златото със сигурност буди най-силни асоциации за власт и лукс. Използването на златни мотиви в банята е изключително подходящо за постигането на царско излъчване. Те са съчетават успешно с каменни облицовки или плочки, които ги имитират. В серията Лавиш златните нишки образуват плетеница от флорални орнаменти с богат детайл и заедно с изпъкналия фриз са взаимствани от бароковата идея за богата орнаментика. Комбинацията с шкаф в овални форми затвърждава цялостната концепция на една такава баня, а смесителите и душът също могат да бъдат решени с имитация на златно покритие.

  1. Скъпоценни камъни в банята

Освен златото не можем да не споменем и скъпоценните камъни. Техният блясък е способен да заплени всеки, а това важи и за една от любимите ни серии плочки, носеща името Обсидиан. Те се отличават с идеално гладка, полирана повърхност, която им придава елегантен вид, изключително подходящ за луксозна визия. Отново са на лице богатите флорални мотиви, но в тази серия те са решени в сребристи нотки и са подчертани от линеен фриз с имитиращо сребърно покритие. Като цяло серията е в по-студени сиви нюанси, които допринасят за нейното елегантно излъчване. Отблясъците от силно полираната повърхност и от сребристо оцветените детайли са препратка към драматична игра на светлосенки, присъща на бароковия стил. На пръв поглед странно решение е съчетанието с рамка за огледало с богати орнаменти, но когато се стремим да постигнем пищността на този стил, комбинирането на различни органични мотиви е повече от нормално.

  1. Оникс, облечен в дантела

Естественият оникс е истинска находка в интериора. Освен че е много красив и с топлата си гама създава усещане за уют, той притежава свойството да пропуска светлината. Дори с по-малък бюджет можете да се наслаждавате на пленителните му шарки, като включите в интериора плочки, имитиращи този полускъпоценен камък. Такава например е серията Онис, чиито блестящо полирани плочки в топли бежови украски, успешно пресъздават красотата на оникса. Сами по себе си те са достатъчни да постигнете бляскав и луксозен вид на банята, но най-впечатляващ е декорът, който със своите нежни орнаменти изглежда като обвит в дантела камък. Баня, решена със серията оникс, със сигурност ще се отличи с изящество и висок стил, а съчетанието с бели мебели и аксесоари ще допълни нежната и бляскава визия на помещението.

                    

  1. Класика в модерен прочит

За тези от вас, които харесват класическия стил, но не са готови да обърнат гръб на съвременната визия, предлагаме една по-актуална интерпретация на традиционния лукс. Серията Версус до голяма степен напомня за елегантността на Обсидиан, но интересната мозайка с разместени елементи допринася за една модерна визия на банята. Сред плочките откриваме и интересни вълнообразни мотиви, повтарящи традиционната каменна шарка, но със съвременно звучене. Топлата гама на Версус е подходящо допълнение към баланса между класическо и ново, а разнообразието, което откриваме в тази серия, благоприятства за интересни съчетания.

   

За да разгледате описаните в нашата статия и още серии плочки, заповядайте в шоурума ни в Пловдив (Намерете ни ТУК)! Ще се радваме заедно да реализираме вашите желания!

 

И един съвет, с който банята ви да стане достойна за списание – завършете царската визия с кърпи в наситени цветове. Най-подходящи за стила са тъмно синьо, смарагдово зелено, кралско червено и златно.