Погрешно е да се смята, че сивият цвят прави интериора скучен и мрачен.

Добрите дизайнери знаят, че той дори е сред най-силните оръжия за постигане на стилна и изискана визия. Съчетава се прекрасно с почти всичко, дързък и изчистен е, а използването му е знак за изискан вкус. Ето и няколко сигурни начина да направим банята си достойна за корица с помощта на сивите плочки.

 

 

  • Комбинация с дърво

Това е най-класическото решение за съчетание със сиви плочки и опасността от грешки е минимална.

Топлината на дървото си въздейства в

идеална хармония с неутралните сиви нюанси, а чрез

използването на двата материала може да разделите банята на зони. Ако геометрията й не ви позволява, просто създайте интересни композиции с ленти от плочки с дървесен десен.

 

 

 

 

           

 

  • Комбиниция с черно

Когато комбинираме сивите плочки с черни мебели или аксесоари, контрастът подчертава дълбочината на сивото и го превръща от обикновено считания за тъмен цвят в по-светъл такъв. Изключително подходяща комбинация за предпочитащите минималистичния стил.

 

              

 

  • Комбинация с плочки с геометрични шарки

Плочките в сиво са прекрасен отговор към бъбривите шарки и по-ярките цветове. Съчетанието между динамика и статичност ще ви осигури хармонична визия, която ще бъде интересна, без да е натрапчива. Отделете определени зони, стени или дори пода чрез плочките с геометрични шарки и завършете със семпли плочки в сиво. И запомнете – акцентът е в десените и цветовете, така че е важно кои зони ще определите за тях.

 

      

         

 

 

  • Богато осветление

Ако разположението в банята често е предрешено и ограничено, това в никакъв случай не трябва да важи за осветлението. Когато то е добре организирано, банята се отличава със стил. Богатото осветление не означава непременно ярко такова. В сивата баня дори е за предпочитане то да бъде приглушено. За сметка на това може да се осветят много и различни зони, като по този начин се създава дълбочина. Освен традиционните осветителни тела в тавана и аплиците по стените, може да добавите осветление в нишите, зад огледалото или горния шкаф, под долния шкаф, когато той е конзолен или има вдлъбнати обеми. Сред разнообразните варианти със сигурност ще откриете подходящия за своето жилище! За предпочитане в банята със сиви тонове е топлото осветление, за да се избегне твърде студеният и стерилен вид на помещението. И един съвет от нас – добавете висяща лампа над шкафа с мивката, това решение от няколко години е сред тенденциите в интериора и ще подкрепи модерната визия на банята в сиво.

 

        

  • Излезте от рамката

Поради изчистения и изискан вид на сивите плочки трудно можем да прекалим с претрупана и нехармонична визия. Затова не се колебайте да използвате няколко от нашите съвети едновременно. Така дори ще демонстрирате завидни умения в интериора. Обърнете внимание какво ви харесва в снимките, които подбрахме за вас, и смело го  приложете в своята баня.

Не забравяйте да разгледате и галерията ни с предложения за сиви плочки от тук. Тях може да откриете в двата ни шоурума!