Ако се стремите към по-различна и интересна визия за своя дом, в тази статия ще ви разкажем  как да я постигнете с помощта на популярните шестоъгълни плочки. Запознайте се с шестте ни идеи и не забравяйте да ни споделите коя ви допада най-много. А ако все още се колебаете дали тези визии са подходящите за вас, не пропускайте да прочетете първа част на нашата статия – Шест причини да изберем шестоъгълните плочки!

  1. Гръб на шестоъгълници

Независимо дали става въпрос за кухненски шкафове или шкафове за баня, плочките са сред най-предпочитаните материали за гръб. Тенденциите все повече се оформят около липсата на горни кухненски шкафове и замяната им с открити рафтове. Това е прекрасна възможност за вас да нередите хексагони по стената, без да достигате тавана. Така ще получите интересен горен ръб, като може дори да не завършите с пълен ред, а хаотично. Ако държите на горните кухненски шкафове, използвайте тази идея в банята. Дублирайте цвета на шкафовете с този на интериорната боя за по-изискан стил.

 

                         

 

  1. Цветови комбинации

Шестоъгълните плочки идват в безкрайно много варианти на шарки и цвят. Използвайте това предимство за някоя от следващите идеи. Заложете на преобладаващи дюсови хексагони и „разхвърляйте“  такива с мотиви или в по-ярък тон. Най-добре е да използвате плочки от същата серия, за да си осигурите добро съчетание на различните нюанси. Друга интересна идея е да „прелеете“ два или повече цвята един в друг, за което най-вероятно ще ви е нужно повече въображение и търпение. Ако обичате по-минималистичния стил, се придържайте към едноцветните плочки и комбинирайте с фуга в контрастиращ цвят.

 

        

     

 

  1. Елиминиране на ръбове

Създайте илюзия за непрекъснатост като продължите с едни и същи плочки при долната част на стената и при пода. След „преливането“ в зоната на ръба сменете десена със съвсем различен така, че да подчертаете идеята за флуидност при срещата на пода и стената. Това е един наистина интересен подход, при който може да накарате добре познатите ни граници да загубят досегашния си смисъл.

 

              

  1. Сигурна зона около кухненските шкафове

Често се двоумим коя е най-подходящата настилка в зоната на кухненските шкафове. Това несъмнено са теракотът и гранитогресът. В съвременните отворени планове обаче, това би наложило същото решение и за зоната на дневната, а това невинаги е желан резултат. Поради тази причина често се наблюдават преходи между плочки и паркет/ламинат със странни геометрии. Може да избегнете това като не се опитвате да влезете в рамките на правилните форми, а хаотично подредите двете настилки така, че да навлизат една в друга. По този начин ще си спестите строгите и неподходящи очертания. Как се постига този ефект, разберете като изгледате това видео. И не забравяйте, че същата визия може да се получи и в комбинация с продълговати керамични плочки, като най-подходящи са тези с дървесни мотиви.

 

         

 

  1. Зониране

Разделянето на жилището на зони е трудна задача, но при добър резултат изиграва много важна роля. Ако успеете да обособите отделни кътове за различните видове дейности, ще осигурите на всеки член от семейството необходимото лично пространство. Това може да подчертаете с различно оформление на пода или стената, за да затвърдите и визуално идеята за зониране. Ако пространството не ви позволява, имплементирайте този трик в по-семпъл вариант, като решите една от стените в банята с финиш от шестоъгълни плочки. Най-подходяща би била стената зад умивалника или ваната.

 

      

      

 

  1. Повтаряемост

Завършете визията, като включители мебели или декорации с шестоъгълна форма. Особено популярни са рафтовете тип „пчелна пита“, но съществуват и разнообразни огледала, масички и аксесоари. Внимавайте само да не прекалите с натрупването на фигури, един-два елемента са напълно достатъчни да подкрепите цялостната визия на помещението. Това ще даде възможност на дома ви да се отличи като стилен и различен.

 

    

 

       

 

Надяваме се съветите ни да са ви били полезни и да се осмелите да включите хексагоналните плочки в своя интериор! А тук може да разгледате галерията със снимки на всичките ни предложения за шестоъгълни плочки, с които може да осъществите идеите, които ви допаднаха!